Különleges kúriák és kastélyok, meseszép tájakról

Ingatlantájoló.hu 2019.11.02 20:29:00

Egy régi kúriának, kastélynak mindig története van. És ha ez a történet mára már a feledés homályába merült is, falai közt sétálva, úgy érezhetjük, mintha újraéledne. Az országban barangolva sokszor a legszebb tájakon megbújva bukkanhatunk rá ilyen régi, felújított vagy esetleg még felújításra váró szép épületekre.


 

Mi is körbenéztünk az ingatlanhirdetések között, és elhoztuk a legszebbeket az Ingatlantájoló kínálatából.

Balatoni panorámás kastély 1906-ból

Toronnyal és extra méretű kilátóterasszal is rendelkezik ez az ősfás parkban álló kastély Balatonszepezden. Az 1400 nm-es épületben medence, étterem és 14 szoba is található, így befektetésnek, turisztikai célra ideális, különösen, hogy felújított állapotban van, napkollektorral is rendelkezik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Festetics vízimalom Hévíz közelében

Hévíztől mindössze 30, a Balatontól 40, a Kehidakustányi golfpályától 20 percre, Budapesttől 2 órányira, Zalaistvándon található az 1890-ben épült Festetics vízimalom. Az épület egy csendes holtág mellett áll, tartozik hozzá egy malomtó is, felújítandó állapotban van.

Még több képért kattintson a fotóra!

Esterházy-vadászkastély Tamásiban

Eredeti állapotában állították helyre az 1770-ben épült Esterházy-vadászkastélyt, mely a Tolna megyei Tamásiban található. A szép állapotban lévő ingatlan 1320 nm lakóterületű, 23 szobával rendelkezik, 7090 nm-es kert és 6 állásos garázs tartozik hozzá, így befektetésnek, turisztikai célra kiváló.

Még több képért kattintson a fotóra!

A Héderváry kastélyhoz tartozó épületegyüttes a Szigetközben

A Szigetköz közepén, Héderváron áll ez az egykor, a XVI. században épült Héderváry (Khuen) kastélyhoz tartozó épületegyüttes, melyet mára már a főút választ el a kastélytól. Az épületegyüttes egy fő és két mellékszárnyból áll. Főépületének földszintjén a barokk-kori keresztboltozatos csarnok található itt állagmegóvó és statikai javítás történt. Az egyik mellékszárnyat kompletten felújították, itt két apartmant alakítottak ki, melyek már kiadhatóak. Készült hozzá wellness hotel hasznosítású építész terv is, mely a vételár részét képezi.

Még több képért kattintson a fotóra!

Batthyány kastély Nagykanizsa közelében

A Nagykanizsához közel fekvő Szepetneken áll az 1800-as évek végén, klasszicizáló stílusban épült Batthyány kastély. A nappali + 6 szobás kiskastélyt részben felújították, a további munkálatok az új tulajdonosra várnak. A gyönyörű épület családi birtoknak ideális, egy vidéki családi ház vagy egy budapesti lakás árából elérhető áron.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Hozzászólások